2010-04-23 17:20:42• hírek • Szatmar.ro

Bilincsbe verték az alpolgármestert

A VSK Arad elleni bajnokija közben a csendőrség súlyosan átlépte hatáskörét.

Szerda este a rájátszás szempontjából sorsdöntő meccset vívott (és nyert meg) a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata az Arad ellen. A klub vezetésének a győzelem okozta eufóriáját azonban egy kellemetlen esemény zavarta meg, amelynek következtében a város alpolgármesterét, egyben a VSK igazgatótanácsának elnökét, Kereskényi Gábort néhány perc erejéig megbilincseltek.

A súlyos hatósági túlkapásról az érintett pénteken, a Megyei Sportigazgatóság és a Sportklub évértékelő gyűlésének a szünetében számolt be egy rögtönzött sajtótájékoztató keretén belül.

A meccs szünetében a találkozó szövetségi megfigyelője jelezte Éles Péter menedzsernek, hogy a közösségi rendőrség valamint a csendőrség illetékeseinek alá kellene írniuk az összecsapás jegyzőkönyvét. Ebben eddig nem is volt semmi rendkívüli, a rendőrség vezetője gyorsan szignózta is a papírt, ellentétben a csendőrök főnökével, bizonyos Ioan Sabadussal, aki azzal az aberrált kifogással élt, hogy miért nem a meccs előtt zaklatták a dologgal.

„Eddig soha nem volt ezzel problémánk, ez egy kötelező formalitás, a megfigyelő két nevet akar látni a papíron, mert ez a szabály. A csendőröknek például még a meccs vége után egy órával is ott kell lenniük a helyszínen, mikor már a bírók is távoztak", mondta Éles Péter menedzser.

„A megfigyelő most a szünetben kérte (hogy írják alá a dokumentumot), ezért Éles Péter hozzám fordult, hogy intézzem már el, mert emiatt akár el is veszíthetjük a mérkőzést. Az illető csendőr nem akarta ezt megtenni, ezért felhívtam az egyik főnökét, Gheţea Dorel helyettes parancsnokot, akivel azonban Sabadus nem akart beszélni mobiltelefonon, csak a belső hálózatban. Ez a mentalitás nagyon felháborított, és a szóváltásban az egész román rendőrség szégyenének neveztem a dolgot, erre mind a hét csendőr rám rontott és megbilincseltek. Ekkor előkerült a polgármester és Fógel László klubelnök is, és levették a bilincset. Ez az egész eset nagyon súlyos dolog a csendőrök részéről, és rossz belegondolni abba, ha egy város alpolgármesterével ezt megteszik a semmiért, akkor az egyszerű polgárral mit csinálhatnak szintén egy semmiségért. Ilyen embereknek nincs mit keresniük a csendőrség kötelékében", mesélte felháborodva Kereskényi.

Az alpolgármester ezzel nem tekinti lezártnak az ügyet, hivatalos feljelentéssel élt ugyanis a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság mellett működő ügyészségen, aminek következtében a napokban egy katonai ügyész érkezik majd városunkba, akinek az ügy kivizsgálása lesz a tisztje.

A csendőrség pénteki közleményében megerősítette mind a belső kivizsgálás tényét, mind a fenti esetet, kiemelve, hogy az alpolgármester kiabált és becsmérelte a csendőrséget, Sabadust pedig a szatmári sport ellenségének titulálta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: